Kerridge Commercial Systems koopt AGP uit Veghel

Dit artikel delen:
Overname

Het Britse Kerridge Commercial Systems (KCS) heeft zijn oog laten vallen op het Nederlandse AGP. Dit softwarebedrijf uit Veghel levert ruim veertig jaar enterprise resource (erp)-oplossingen aan de groothandel, maar ook aan de verhuur-, de projecten- en de installatiebranche. Met de overname versterkt KCS zijn positie als leverancier van erp-software aan de handelsbranche in de Benelux.

KCS is een wereldwijde leverancier van erp-software aan de detailhandel, de groothandel en de distributiemarkt. Het bedrijf, met bijna zeshonderd man in dienst, bedient inmiddels met zijn software zo'n veertienduizend klanten. AGP telt ruim 75 medewerkers, verdeeld over het hoofdkantoor in Veghel en een vestiging in Capelle aan den IJssel. Ook is het bedrijf in België actief via het kanaal. AGP bedient zo'n 750 klanten.

AGP zal ook na de overname de huidige oplossingen blijven onderhouden en ondersteunen. Dit betreft de volledige suite aan producten waaronder Trade, Rent, Projects en Installware. In de loop van de tijd zal het Veghelse bedrijf de voordelen vanuit het KCS-portfolio aan zijn klantenkring presenteren, zoals nieuwe e-handels- en clouddiensten.

Overnames

"KCS heeft de afgelopen jaren ook al één Brits, twee Zuid-Afrikaanse en twee Amerikaanse bedrijven overgenomen."

KCS voert, met steun van investeerder Accel-KKR, een actief overnamebeleid om met name te groeien in de handelssector over de hele wereld. In de afgelopen jaren nam het bedrijf, met het hoofdkwartier in Hungerford, het Britse Lakeview Computers, de Zuid-Afrikaanse ondernemingen IQ Retail en Integrity Software en de Amerikaanse bedrijven Mincron en Dancik International over.

AGP Business Software is te zien als een overkoepelende organisatie waarin in de loop der jaren meerdere softwarehuizen hun krachten hebben gebundeld: AG&P Software (opgericht in 1977), BST (1975) en IJsselware (1983).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-01-30T18:21:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.