IFS benoemt Darren Roos (ex-SAP) tot ceo

Dit artikel delen:

Darren Roos ceo IFS

De Zweedse erp-leverancier IFS benoemt Darren Roos tot ceo. Roos vervangt per 1 april 2018 de huidige IFS-ceo Alastair Sorbie, die met pensioen gaat. Roos werkte tot 1 januari 2018 voor SAP waar hij leiding gaf aan de wereldwijde divisie voor erp uit de cloud.

Roos werkte vanaf 2014 in verschillende functies voor SAP, eerst als operationeel directeur voor de EMEA, vervolgens als eindverantwoordelijke (general manager) voor de activiteiten in Noord-Europa en in zijn laatste rol dus als directeur (president) van de erp-clouddivisie.

De Zuid-Afrikaan, die de laatste jaren vanuit Londen werkte, was eerder ook actief voor Software AG. Bij dat bedrijf werkte hij tussen 2005 en 2013. In die periode werkte hij ruim drie jaar vanuit Den Haag als senior vice president field services voor de Benelux, Afrika en Noord-Europa. Hij is ook als toezichthouder betrokken bij het Britse software- en adviesbedrijf Micro Focus.

IFS voegt in een persbericht over de benoeming toe: 'Roos heeft een bewezen trackrecord in het op de kaart zetten en doen groeien van wereldwijde enterprise-softwareondernemingen.' Ze wijzen op zijn rol als de eindverantwoordelijke van SAP’s cloud-erp-tak en de groei van de internationale activiteiten van Software AG, die volgens IFS, tijdens de aanstelling van Roos in omvang verdrievoudigd is. 

Nieuw hoofdstuk

"Roos hoopt de combinatie van IFS' erp-erfgoed en de positie op het gebied van enterprise asset management en field service management uit te breiden."

Darren Roos zegt enthousiast te zijn om IFS aan te sturen in een nieuw hoofdstuk. Hij hoopt de combinatie van IFS' erp-erfgoed en de positie van het bedrijf op het gebied van enterprise asset management en field service management uit te breiden. Het plan is om zijn ervaring en vaardigheden specifiek in te zetten op het gebied van het uitbreiden van bedrijven, het opbouwen van cloudbedrijven en het samenstellen van succesvolle teams zodat IFS verder kan groeien.

IFS

IFS ontwikkelt en levert wereldwijd bedrijfssoftware voor klanten die goederen produceren en distribueren en het onderhoud van bedrijfsmiddelen en diensten beheren. IFS telt 3500 medewerkers en ongeveer tienduizend klanten en partners wereldwijd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-05T11:25:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.