Anaplan breidt Benelux-kantoor uit

Anaplan Hub-update

Dit artikel delen:

Anaplan, de specialist in connected planning, zet zijn groei verder. De Benelux-vestiging, die vijftien medewerkers telt, is aan uitbreiding toe.

Het bedrijf opende zowat drie jaar geleden al een kantoor in de Benelux. Na het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk was het een van de eerste kantoren van de groep in Europa. Het bedrijf had hiervoor performance management-specialisten Marco van Oosterhout en Mark Deprez aangetrokken om leiding te geven aan de activiteiten in de Benelux. 'Vandaag werken er al een vijftiental medewerkers voor dat Benelux-kantoor', vertelt Edouard Fourcade, algemeen directeur EMEA bij Anaplan. Volgens hem zal dat aantal ‘significant’ toenemen.

Officieel biedt Anaplan een cloud-based business planning en performance management platform. In de praktijk biedt het hiermee oplossingen voor omvattende planningstaken die ervoor in bedrijven via een toepassing als Excel gebeurden.

Brussels Airlines

Vandaag kijkt het bedrijf uit naar andere locaties in de Benelux, want het kantoor in Utrecht is volgens Fourcade niet groot genoeg meer. Ook een vestiging in België wordt, volgens de managing director, overwogen. 

Benelux ziet de managing director als een vrij volwassen markt, na het Verenigd Koninkrijk en Scandinavië. Opvallend is dat de groep pas recent een vestiging in Duitsland aankondigde. 'We zijn in die landen gestart waar we er de geschikte mensen voor hadden', aldus Fourcade.

In de Benelux heeft Anaplan klanten als Axa, Brussels Airlines, Tata Steel en Rotterdam World Gateway (RWG). Zijn er in de Benelux dus vijftien medewerkers, dan werken er op EMEA-niveau volgens Fourcade driehonderd mensen voor de groep. Ongeveer de helft daarvan in r&d.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-03-08T12:02:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.