Zoho opent EU-hoofdkantoor in Utrecht

Dit artikel delen:

De Indiase softwareleverancier Zoho Corporation opent zijn eerste Europees verkoop- en marketingkantoor in Utrecht. Hiermee wil het bedrijf zijn lokale aanwezigheid uitbreiden om zo meer Europese ondernemingen naar de cloud te brengen. Daarnaast wil het zijn lokale partnernetwerk uitbreiden.

Zoho ziet Europa als belangrijke markt met veel potentie en opent daarom een eerste kantoor in Utrecht. Het bedrijf koos voor Nederland vanwege ‘de vriendelijke wijze van zakendoen en de gunstige ligging in Europa’. Naast het kantoor, beschikt Zoho over eigen datacenters in Ierland en Nederland waar het naar eigen zeggen klantdata conform de GDPR verwerkt. 

Naast het nieuwe Europese kantoor, wil Zoho het lokale partnernetwerk uitbreiden, taalspecifieke kennisevents voor gebruikers coördineren en de banden met de zakelijke community in de Europese regio versterken.

‘Deze uitbreiding naar Europa helpt ons om nauwer samen te werken met lokale partners en om klanten beter te begeleiden in hun overstap naar de cloud’, aldus Sridhar Iyengar, head of european business bij Zoho Corporation. ‘Via onze gelokaliseerde producten in vijftien Europese talen willen we Europese gebruikers volledige ondersteuning bieden.’

Zoho

Zoho Corporation is opgericht in 1996. Naast het nieuwe kantoor in Utrecht, beschikt het over acht vestigingen verspreid over India (drie), de Verenigde Staten (twee), Japan, China en Singapore. Het bedrijf zegt 35 miljoen gebruikers wereldwijd, verdeeld over honderdduizenden bedrijven, te bedienen.

In 2017 introduceerde de onderneming Zoho One, een softwarepakket dat toegang geeft tot de meer dan veertig apps, zoals verkoop, marketing, klantenservice, finance, human resources, en dat geschikt is voor verschillende productiviteits- en samenwerkingstools.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-04-24T10:13:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.