Unit4 biedt toolkit voor erp-extensies

People Platform Extension Kit voor micro services en apps op maat

Dit artikel delen:
Development Ontwikkelplatform

Erp-softwarebedrijf Unit4 heeft voor zijn applicatie-ontwikkelomgeving People Platform een zogeheten Extension Kit ontworpen. Met deze toolbox kunnen klanten en partners zelf hun Unit4-bedrijfsoplossingen verrijken met micro-services of branchespecifieke apps op maat.

De leverancier van enterprise resource planning (erp)-software voor de zakelijke dienstverlening kondigde de People Platform Extension Kit aan op het klanten- en partnerevenement 'Unit4 Connect 2018. Creating Space' deze week in Amsterdam. De gereedschapskist is beschikbaar in het najaar van 2018. Klanten en partners kunnen zich vanaf juni aanmelden voor het 'Early Adopter Program'.

Claus Jepsen, hoofd it-architectuur van Unit4, vertelde tijdens de persconferentie dat met de 'Extension Kit wij een 'low code to no code'-manier introduceren om snel uitbreidingen toe te kunnen voegen aan de Business World erp-software. Klanten hoeven niet te wachten op nieuwe features, maar kunnen zelf aan de slag om aan de front-end extra diensten of apps te ontwikkelen die gebruik maken van essentiële data uit hun backoffice-systemen.'

Jepsen voegde hier aan toe dat Unit4 ook met een Integration Kit komt. 'Dit is een servicebus-functionaliteit om data uit systemen van derde partijen toe te voegen.'

Modernisering

Volgens Stephan Sieber, algemeen directeur van Unit4, is een groot deel van de klanten van Unit4 bezig met de modernisering van hun bedrijfsmodellen, om om te kunnen te gaan met de 'everything as a service'-economie. Alleen, de belangrijkste, vaak monolithische kernsystemen van ondernemingen zorgen niet op zichzelf voor concurrentiedifferentiatie. 'Door ons platform te openen voor eenvoudige applicatieontwikkeling, ongeacht de programmeertaal of industrie, kunnen klanten specifieke apps bouwen met toegevoegde waarde en een moderne gebruikerservaring.'

Met de People Platform Extension Kit hebben partners en klanten toegang tot de volledige Unit4-technologie. Daarmee kunnen Unit4-applicaties bijvoorbeeld worden verrijkt met machine learning, gebaseerd op dataverzameling en data mining. De door klanten en partners bedachte oplossingen kunnen vervolgens worden aangeboden op online marktplaatsen, aldus de softwareleverancier.

People Platform

Unit4 kondigde medio 2015 zijn People Platform aan: een applicatie-ontwikkelomgeving die het nieuwe fundament vormt voor de manier waarop het bedrijf zijn bedrijfsapplicaties aanbiedt aan gebruikers. Middels het platform krijgen klanten van Unit4-software een betere, eenduidige gebruikerservaring, kunnen ze zelf aanpassingen doorvoeren en wordt informatie context-gebaseerd aangeboden. Het is een open platform waarbij gebruikers via api's ook niet-Unit4-producten kunnen koppelen. Applicaties kunnen via het People Platform flexibel worden geleverd via de publieke cloud, de private cloud of op locatie (on-premise).

Voor de ontwikkeling van het People Platform zijn elementen uit de Agresso-software gebruikt, de enterprise resource planning (erp)-oplossing van Unit4 die is gebaseerd op Microsoft-technologie. Verder zijn er onder andere ontwikkeltools voor applicaties op het vlak van social, mobile, analytics, big data en machine learning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-05-17T13:00:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.