Infor-baas wordt wethouder; Aussi volgt 'm op

Jan van Dellen naar college B&W in Arhnem; Simon Niesler wordt baas Infor Benelux

Dit artikel delen:

Jan van Dellen

Jan van Dellen vertrekt als countrymanager bij Infor Benelux. Hij wordt wethouder namens de VVD in het nieuwe college van B&W van de gemeente Arnhem. Zijn opvolger bij de leverancier van bedrijfssoftware is Simon Niesler. Die is benoemd tot algemeen directeur van Infor voor het Verenigd Koninkrijk, Ierland en de Benelux. Voor zijn komst naar Infor werkte de van oorsprong Australiër bij SAP, waar Niesler de functies vervulde van operationeel directeur en hoofd van de cloudtak bij SAP Verenigd Koninkrijk en Ierland.

Jan van Dellen keerde eind 2016 min of meer terug op het oude nest. Hij was jarenlang bij het Nederlandse softwarebedrijf Baan en de latere eigenaar SSA Global. Dat bedrijf ging weer op in Infor na de overname in 2006. Van Dellen werkte daarna in managementfuncties bij EMC en Oracle en werd in november 2016 benoemd tot countrymanager Benelux bij Infor.

Daar is hij inmiddels weer vertrokken omdat hij namens de VVD een wethouderspost aanvaarde in het nieuwe college van Burgemeester en Wethouders (B&W) in Arnhem. In dit college, bestaande uit D66, GroenLinks, PvdA en de VVD, krijgt Van Dellen onder meer economische zaken in zijn portefeuille.

Ambities

Simon Niesler

Zijn opvolger bij Infor, Simon Niesler, wordt verantwoordelijk voor de verdere groei van de activiteiten van Infor in de westelijke regio. Hij rapporteert aan Cormac Watters, de baas over de EMEA-regio bij Infor. Watters kent Niesler nog van zijn tijd bij SAP in het Verenigd Koninkrijk en Ierland, waar hij een aantal jaren de scepter zwaaide voordat hij eind vorig jaar overstapte naar Infor.

Infor heeft de ambitie de inkomsten uit licenties in deze regio in de komende drie jaar te verdubbelen. Daarbij wil Niesler extra inzetten op de uitbreiding van het aantal klanten onder productie- en distributiebedrijven, het behoud van bestaande klanten en het voet aan de grond krijgen bij energie- en nutsbedrijven. De nieuwe landenmanager heeft bovendien de opdracht meegekregen om meer klanten over te zetten van een lokale (on premise-) omgeving naar cloudtechnologie. Volgens Infor is er onder klanten veel vraag naar zo'n overstap.

Niesler ziet bovendien toe op het versterken van Infors positie buiten de enterprise resource planning (erp-)-markt door de koppelverkoop te vergroten van de producten Infor Enterprise Asset Management, Human Capital Management, CloudSuite Financials en Birst Business Intelligence-applicaties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-06-26T10:52:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.