SAP-specialist Ucon in handen van NRB

Dit artikel delen:
MBO handen samenwerking overname

NRB neemt SAP-dienstverlener Ucon uit Diegem over. Met deze overname verrijkt de it-dienstverlener uit Herstal zijn SAP-portefeuille, zowel op gebied van medewerkers als klanten uit de sector van nutsbedrijven. Dit met het doel om zijn positie op het terrein van SAP te versterken. Ucon blijft een aparte entiteit en wordt een dochteronderneming van NRB.

Ucon is opgericht in 2005 en heeft zo'n vijfentwintig medewerkers in dienst. Het bedrijf biedt SAP Industry Solution for Utilities (IS-U) en SAP Financial Contract Accounts Receivable and Payable (FI-CA) aan nutsvoorzieningen in België. De medewerkers ontwikkelen en onderhouden oplossingen voor gegevensuitwisseling met het clearing house, slimme meters en intelligente netwerken en oplossingen voor prijsstelling, facturering, financieel beheer en logistiek.

Deze overname maakt deel uit van NRB’s groeiplan op het gebied van SAP. ‘Met ons SAP-team, zowel in termen van portfolio als van experten, willen we inspelen op de kansen die gepaard gaan met de liberalisering en digitalisering van de energiemarkten, zoals het internet of things, slimme meters en een smart grid’, vertelt Pascal Laffineur, algemeen directeur van de NRB Groep.

De directeur zegt dat beide bedrijven complementair aan elkaar zijn: ‘NRB biedt klanten SAP-gecertificeerde ict-infrastructuur- en clouddiensten. Denk hierbij aan implementaties van SAP ERP en S/4 Hana in de gezondheidszorg, de industrie, de publieke sector, de sociale sector en de nutssector. Ucon heeft juist expertise in SAP-Industry Solutions for Utilities. Gezamenlijk versterken we onze SAP-capaciteiten en breiden we onze SAP-activiteiten uit naar de volledige Belgische en Luxemburgse markt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-02T14:55:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.