Exact stapt in software voor salarisadministratie

Bedrijf uit Delft gaat concurrentie aan met Afas en Raet

Dit artikel delen:
Meer geld

Exact introduceert Exact Salaris Plus. Dat is salarisverwerkingssoftware voor het mkb. De payroll-software is ontwikkeld in samenwerking met Loket.nl en wordt gekoppeld aan de softwarepakketten Exact Globe en Exact Synergy. Exact biedt zo, naar eigen zeggen, één softwarepakket waarmee klanten alle bedrijfsprocessen op het gebied van personeelszaken, salarisverwerking, financiën, erp, crm en bpm kunnen afhandelen.

Exact sloot zes maanden geleden een strategische samenwerking met Loket.nl, leverancier van online softwarepakketten voor salarisverwerking en personeelszaken. Naast gezamenlijke softwareontwikkeling, bundelen de bedrijven ook de krachten op het vlak van marketing en verkoop.

Exact Salaris Plus is volgens de makers specifiek toegespitst op de Nederlandse markt. Exact-ceo Phill Robinson, die acht maanden geleden aantrad, vertelt aan Computable dat hij groeikansen ziet voor salarissoftware in de Nederlandse markt. Daarin wil hij de concurrentie aangaan met Afas en Raet (Visma).

Robinson: ‘Raet is enige tijd geleden overgenomen door Visma. Na zo’n overname ontstaan bij klanten vaak zorgen over de toekomst. We verwachten dat klanten zullen overstappen naar onze software.’ Hij wil ook de strijd aangaan met Afas. Volgens Robinson beschikt Exact over een softwaresuite met een stevig fundament binnen de financiële software waar nu moderne cloudsoftware voor salarisverwerking aan is toegevoegd. Daarmee hoopt hij marktaandeel te winnen ten koste van die concurrent uit Leusden. 

30 procent omzet uit payroll

Robinson verwacht dat Exact op termijn 30 procent van zijn omzet uit salarisverwerkingssoftware kan halen. Robinson, die onder andere voor Oracle, Sybase, Siebel en Salesforce werkte, vertelt dat hij bij zijn vorige softwarebedrijf, het Britse Iris Software, ook payroll-functionaliteit toevoegde aan boekhoudpakketten. Binnen een aantal jaar zou dat bedrijf voor boekhoudsoftware 30 procent omzet genereren uit salarisverwerkingssoftware.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-07-03T10:30:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.