Main brengt aankoop Plandatis onder bij Axxerion

Dit artikel delen:
Puzzel

Investeerder Main Capital neemt Plandatis uit Apeldoorn over, een leverancier van vastgoedbeheersoftware. Main brengt Plandatis onder bij Axxerion. Dit is een aanbieder uit Heteren van bedrijfssoftware voor facility management en commercieel vastgoed. De combinatie telt ruim honderd man. Olaf Zernitz, algemeen directeur van Plandatis, treedt toe tot de directie van Axxerion.

Met de software van Plandatis houden klanten onder andere grip op hun onderhoudsverplichtingen en budgetten door middel van meerjarenonderhoudsplannen. Daarnaast helpt de software om vastgoed, installaties en infrastructuur efficiënt te beheren. Zo'n twaalfhonderd bouw- & installatiebedrijven, woningbouwcorporaties en overheidsinstanties werken momenteel met de softwareproducten van de onderneming, aldus Plandatis. Het bedrijf heeft klanten in Nederland, België en Denemarken en op Curaçao.

Door de combinatie ontstaat er een bedrijf met ruim honderd werknemers en een breder productportfolio. De O-Prognose-software van Plandatis wordt zowel als geïntegreerde oplossing met Axxerion als zelfstandig product aangeboden.

Ondersteuning

Volgens Main Capital speelt de combinatie actief in op de trend van het steeds dichter bij elkaar komen van de facility management- en vastgoedmarkt. De producten van Plandatis vormen een sterke uitbreiding op het facility management informatie systeem (fmis) en de vastgoedsoftware van Axxerion. De investeerder ziet daardoor ook extra groeikansen liggen buiten de Nederlandse markt, onder andere via partners.

Main Capital investeerde in 2016 in Axxerion en ondersteunt het bedrijf bij de verdere uitbouw in de komende jaren middels autonome groei, het uitbreiden van het internationale partnerkanaal en nieuwe acquisities.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T14:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.