'Investeerder Apax zet Exact in de etalage'

Dit artikel delen:

De Britse investeringsmaatschappij Apax heeft het Nederlandse softwarebedrijf Exact te koop gezet. Het Delftse bedrijf moet ongeveer 1,5 miljard euro opbrengen. Dat zegt het Financieele Dagblad op basis van een aantal anonieme bronnen.

Volgens de zakenkrant bevindt het verkoopproces zich in een vroeg stadium. Apax wilde niet reageren.

Eiger Acquisitions, een onderdeel van de Britse investeringsmaatschappij Apax Partners, bracht in 2014 een bod uit op het Delftse softwarebedrijf Exact ter waarde van zo'n 730 miljoen euro. De overname werd begin 2015 afgerond; Apax haalde Exact in maart 2015 van de Amsterdamse effectenbeurs.

Met de nieuwe kapitaalverstrekker kreeg Exact extra financieringsmogelijkheden om de overstap naar cloudsoftware te ondersteunen. De internationale uitbreiding verliep echter moeizaam. Onder leiding van de huidige topman Phill Robinson focust het Nederlandse bedrijf zich met name op de thuismarkt, en dat is de Benelux.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-10-04T17:11:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.