Dassault Systèmes lijft erp-leverancier IQSM in

Dit artikel delen:
samenwerking

Dassault Systèmes, de Franse leverancier van 3D- en product lifecycle management (plm)-software, neemt IQMS over voor een bedrag van 425 miljoen dollar. IQMS is een in Californië gevestigde leverancier van erp-software voor bedrijven in de maakindustrie.

Met de overname maakt Dassault Systèmes naar eigen zeggen zijn 3D-platform beschikbaar voor kleine en middelgrote productiebedrijven die hiermee hun businessprocessen digitaal kunnen transformeren.

On-premise en SaaS

IQMS levert twee erp-producten: EnterpriseIQ voor gebruik on-premise en WebIQ als ‘Software as a Service’ (SaaS)-variant. Beide tools worden volgens het Amerikaanse bedrijf gebruikt door circa duizend met name Amerikaanse fabrikanten van onder andere industriële en medische apparatuur, consumptiegoederen en componenten voor de automotive-industrie.

De producten van IQMS bieden oplossingen die kleinere en middelgrote productie-ondernemingen ondersteunen bij het beheren van hun engineering-, productie- en operationele processen. Hiertoe koppelt de software in realtime werkprocessen op het gebied van orderverwerking, planning, productie en logistiek.

Door de technologie van IQMS te integreren met het 3D-platform biedt Dassault Systèmes deze fabrikanten naar eigen zeggen een betaalbare oplossing die hen helpt om beter onderling samen te werken, de productie efficiënter te maken, terwijl de businessoperatie sneller en flexibeler wordt.

Waardecreatie

‘Als we naar de industrie kijken, moeten we niet meer denken in termen van productiefaciliteiten. Het draait in de industrie tegenwoordig vooral om het proces van waardecreatie. Dat geldt niet alleen voor disruptieve startups en de bekende grote fabrikanten, maar juist ook voor de honderdduizenden fabrikanten die de onderdelen en de deelproducten maken die vaak zo belangrijk zijn voor nieuwe gebruikerservaringen’, zegt Bernard Charlès, ceo van Dassault Systèmes. ‘IQMS heeft een diepgaande kennis ontwikkeld van de productieprocessen die daarbij komen kijken. Een mooie aanvulling dus.’

Gary Nemmers, ceo van IQMS. ‘Als onderdeel van Dassault Systèmes kunnen we onze afnemers nu helpen met nieuwe werkmethoden die het voor hen mogelijk maken hun operationele efficiency verder te verbeteren. Bovendien kunnen we onze producten en kennis nu wereldwijd aanbieden.'

Dassault Systèmes

Dassault Systèmes, opgericht in 1981, telt inmiddels ruim 220.000 klanten in 140 landen en vijftienduizend medewerkers met zo'n 124 nationaliteiten

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-12-13T09:05:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.