Axxerion komt in handen van Belgisch MCS Solutions

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

MCS Solutions, dochteronderneming van het Duitse Nemetschek, legt zo'n 75 miljoen euro neer voor Axxerion, leverancier van cloudsoftware voor facility management en commercieel vastgoed gevestigd in Heteren. MCS neemt honderd procent van de aandelen over van het bedrijf waarbij investeerder Main Capital in 2016 een meerderheidsbelang verwierf. Axxerion, waar bijna honderd man werken, verwacht in 2018 een winstgevende omzet van ruim twaalf miljoen euro te realiseren.

MCS Solutions, met het hoofdkantoor in Antwerpen, levert een modulair geïntegreerd werkplekbeheersysteem dat ook functionaliteit biedt voor facility management en vastgoedbeheer. Daarnaast is het bedrijf actief met business-analytics-software en internet of things (IoT)-oplossingen voor slimme gebouwen. Bij MCS werken zo'n tweehonderd man, verspreid over zeven vestigingen in meerdere landen.

Met de overname van Axxerion versterkt MCS zijn gebouwbeheerportfolio en verbreedt het zijn geografische spreiding. Axxerion levert software aan ongeveer tweeduizend klanten, waaronder VodafoneZiggo, Facilicom Q-Park, Nutricia, KPMG en vastgoedbedrijf MVGM. Nadat Main Capital als investeerder medio 2016 instapte, is het bedrijf een internationale koers gaan varen. Axxerion is gevestigd op drie locaties in Nederland en via indirecte verkoopkanalen actief op de Belgische, Duitse en Amerikaanse markt.

Main Capital kocht in september vorig jaar Plandatis, eveneens een aanbieder van vastgoedbeheersoftware, en bracht dit onder bij Axxerion. Tot de klantenkring van dit bedrijf uit Apeldoorn behoren zo'n twaalfhonderd bouw- & installatiebedrijven, woningbouwcorporaties en overheidsinstanties. Ook Plandatis, dat klanten heeft in Nederland, België en Denemarken en op Curaçao, wordt onderdeel van Nemetschek.

Indirect betekent de acquisitie van Axxerion ook een versterking voor Crem Solutions, een andere dochteronderneming van moedermaatschappij Nemetschek die in Duitsland actief is op het gebied van commercieel gebouwbeheer.

Nemetschek

De Nemetschek Group uit München, in 1963 opgericht door prof. Georg Nemetschek, levert software aan de bouwindustrie. Met de producten kunnen architecten, ingenieurs, bouwbedrijven en facility managers vooruit te plannen, informatie delen en nauwer samenwerken. De sinds 1999 beursgenoteerde holding bestaat uit zestien bedrijven, waarbij in totaal zo'n 2.500 man werkzaam zijn. De Nemetschek Group boekte in 2017 een omzet van bijna vierhonderd miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-01-14T11:17:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.