VDL Groep vervangt SAP en BCS door Visma Raet

Dit artikel delen:
human resources

De VDL Groep gaat nieuwe software voor personeelszaken (pz) en salarisadministratie invoeren. Daarbij kiest de Eindhovense auto- en vrachtwagenfabrikant voor de producten van Visma Raet. In eerste instantie gaat het om de Nederlandse vestigingen, waar nu nog SAP de BCS draaien, en België (alleen pz). Vanaf 2021 volgt de rest van het buitenland. Raet biedt in zijn geïntegreerde oplossing ook nog modules voor talentbeheer van het Franse bedrijf Talentsoft.

Bij VDL werken wereldwijd ruim 17.000 medewerkers in twintig landen. Er wordt nu nog gewerkt met verschillende systemen voor de human resources-processen; in Nederland zijn dat SAP en BCS. Door te kiezen voor een integraal platform wil VDL deze processen stroomlijnen en af van de functionaliteit die ad hoc en lokaal wordt uitgevoerd. De fabrikant verwacht op deze manier inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rond medewerkers in alle landen. Ook krijgen managers en medewerkers met de online software de mogelijkheid om zelf een aantal zaken te regelen.

VDL en Raet hebben het vernieuwingstraject afgelopen maart afgetrapt voor de Benelux. Vanaf januari 2020 wordt de software voor personeelszaken uitgerold bij de werkmaatschappijen in Nederland en België. Daarna volgt het buitenland.

Payrolling en talentbeheer

"Raet biedt tevens modules voor talentbeheer van Talentsoft"

Daarnaast wordt er specifiek voor de Nederlandse vestigingen van VDL Groep een nieuwe oplossing voor salarisverwerking geïmplementeerd. Volgens een zegsman van de fabrikant gaat vanaf januari 2020 de payrolling in Nederland (exclusief VDL Nedcar) via Raet lopen. Het jaar daarop volgen VDL Nedcar en de Belgische werkmaatschappijen. Voor de overige buitenlandse vestigingen zal per land worden bekeken of de salarisverwerking via Raet gaat verlopen of via een lokale dienstverlener.

Naast de integratie van de cloudoplossing zegt VDL voor Raet te hebben gekozen omdat ook dit bedrijf, hoewel sinds vorig jaar onderdeel van de Noorse Visma Group, van Nederlandse origine is. Het Amersfoortse softwarebedrijf biedt in zijn oplossing ook nog een aantal modules voor talentbeheer van Talentsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-11T10:35:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.