Waterland investeert in Ad Ultima Group en Pylades

Dit artikel delen:

De internationale investeringsmaatschappij Waterland investeert in it-bedrijven Ad Ultima Group uit Kortrijk en Pylades uit Weesp en brengt dit samen tot één organisatie. De investeerder helpt de gecombineerde groep om zijn groei te versnellen, zowel organisch als via een internationale buy & build-strategie.

Ad Ultima Group en Pylades helpen klanten via businesssoftware digitaal te transformeren, waarbij Microsoft en PTC de belangrijkste partners zijn. De organisaties zijn volgens Waterland complimentair aan elkaar. Ad Ultima is actief in België en Frankrijk en Pylades is al meer dan dertig jaar actief in Nederland.

Ad Ultima Group, in 2001 opgericht door ceo Filip Bossuyt, is gespecialiseerd in implementaties van Microsoft erp-systemen bij bedrijven die actief zijn in de logistiek, productie of bouw. Het claimt nu klanten end-to-end te ondersteunen bij hun digitale transformatietrajecten en biedt daarvoor diensten rond product lifecycle management, cad-design en documentmanagement.

Pylades, in 1986 opgericht door Michiel Nijsse, staat sinds 2008 onder leiding van managing partners Pieter Duyvenvoorde en Mark Gooijer. De organisatie implementeert Microsoft Dynamics 365 (erp, crm, bi) bij klanten in diverse branches. Het ondersteunt klanten bij hun cloudtransitie, de digitale transformatie en optimalisatie van de bedrijfsprocessen.

350 collega's

De gecombineerde groep van Ad Ultima Group en Pylades bedient klanten als Van Hoecke (meubelbeslag), de milieugroep Vanheede, Schréder (verlichting), L-Acoustics (geluidssystemen), Huisman (oplossingen voor olie- en gaswinning) en SIF Group (funderingen voor onder meer windmolens).

De nieuwe combinatie telt 350 medewerkers en moet goed zijn voor een omzet van vijftig miljoen euro. Waterland heeft een meerderheidsparticipatie het samengevoegde bedrijf, waarvan de naam nog niet bekend is.

Corporate Finance International (CFI) was als financieel adviseur betrokken bij de verkoop van Pylades aan Waterland.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-08-30T10:25:00.000Z Suzanne Martens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.