Infor nog niet klaar voor beursgang

Dit artikel delen:

Ceo Kevin Samuelson (rechts) laat tijdens Inforum weten dat Infor nog niet klaar is voor een beursgang.

Infor, een Amerikaanse leverancier van branchespecifieke cloud-applicaties, is nog niet klaar voor een beursgang. De organisatie ontving begin dit jaar anderhalf miljard dollar van zijn aandeelhouders Koch Equity Development en Golden Gate Capital om dit jaar of 2020 een beursgang te realiseren. Dat vertelt de recent aangestelde ceo Kevin Samuelson tijdens Inforum in New Orleans.

'Golden Gate Capital investeert al sinds 2002 in Infor. En ook Koch Equity Development investeert sinds enkele jaren in ons. We hebben dus goede aandeelhouders aan boord die over veel kapitaal beschikken en ons op de lange termijn kunnen helpen’, vertelt Kevin Samuelson, die sinds deze zomer is aangesteld als algemeen directeur van het bedrijf.

Afhankelijk van de marktomstandigheden, overweegt Infor ook een beursgang. Dat liet voormalig ceo Charles Phillips begin dit jaar weten toen het nog eens anderhalf miljard dollar bij zijn aandeelhouders ophaalde. Hierbij mikte de topman op 2019 of 2020.

Tijdens Inforum, de jaarlijkse gebruikersconferentie van Infor, laat de kersverse ceo weten dat een beursgang voor Infor met de huidige marktontwikkelingen de ultieme uitgangspositie is. ‘Maar daar zijn we nu nog niet klaar voor.’ Of in 2020 een beursnotering van Infor te verwachten vervalt, laat Samuelson in het midden.

Overnames

Samuelson is al veertien jaar werkzaam bij Infor. Hij heeft hier verschillende functies op financieel vlak vervuld, waaronder het begeleiden van overnames en het aantrekken van investeerders. Mede door strategische overnames groeide het bedrijf van een jaarlijkse omzet van 35 miljoen dollar naar een jaarlijkse omzet van drie miljard dollar.

Gevraagd of we weer overnames kunnen verwachten, laat de ceo weten dat dit zeker weer op de planning staat als het bedrijf extra groei nodig heeft. ‘De producten moeten echter wel waarde toevoegen aan ons productaanbod in de juiste verticale markt’, aldus Samuelson.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-24T09:37:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.