Afas Software laat weer puike jaarcijfers zien

Dit artikel delen:

Afas Software ziet zijn omzet met 18 procent stijgen naar 166 miljoen euro. Dat resulteert in een winst van 62 miljoen (2018: 55 miljoen), een toename van zo'n 13 procent. Zo blijkt uit de jaarcijfers van 2019. Het bedrijf haalt 84 procent van zijn inkomen uit de onderhoudstak, de overige 16 procent genereert het uit zijn services-afdeling.

Afas Software is een Nederlands familiebedrijf met ruim twintig jaar ervaring in softwareproducten. De organisatie heeft bijna vijfhonderd medewerkers in dienst verspreid over kantoren in Nederland, België en het Caribisch gebied (Curaçao en Aruba).

De organisatie noteert in 2019 een omzet van 166 miljoen. Nederland realiseert hierbij 156 miljoen euro aan omzet. Dat was vorig jaar nog 132 miljoen. Ook in het buitenland houdt de stijgende lijn aan omzetgroei vast. In België stijgt de omzet met 10 procent naar zes miljoen en de omzet van Afas Software Caribbean neemt met 5 procent toe tot 3,9 miljoen euro.

De organisatie zegt dat er in diverse sectoren nieuwe klanten zijn bijgekomen; in totaal tekende het 690 nieuwe klanten op. Zo kiezen steeds meer universiteiten en ziekenhuizen voor de producten van het bedrijf, waaronder het Máxima Medisch Centrum en de Technische Universiteit Eindhoven. Andere nieuwe klanten in 2019 zijn Omroep Max, woningwinkel Loods 5 en evenementenlocatie Rotterdam Ahoy.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-01-28T15:35:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.