Zesde fonds Main Capital gevuld met 564 miljoen euro

Dit artikel delen:
fintech

Main Capital Partners heeft zijn zesde fonds gesloten met een totale investeringsinleg van 564 miljoen euro. Er was meer belangstelling voor Main Capital VI dan de investeringsmaatschappij kon aannemen. Ook dit nieuwe fonds wordt aangewend om te investeren in meerderheids-buy-outs van solide, winstgevende en groeiende softwarebedrijven in de Benelux, de Duitssprekende regio (Dach) en Scandinavië.

Naast toezeggingen van bestaande investeerders uit de voorgaande fondsen wist Main Capital voor het zesde fonds een aantal nieuwe institutionele investeerders en kapitaalkrachtige families te strikken.

Sinds eind 2019 is de investeerder al actief met Main Capital VI, wat tot dusver heeft geleid tot vier acquisities in Nederland (Exxellence Groep en Woodwing), Scandinavië (Alfa) en Duitsland (Gbtex) en een add-on-overname. Vandaag maakte Main namelijk ook bekend dat Gbtec het Oostenrijkse Avedos heeft gekocht, een leverancier van software voor governance, risk en compliance.

Ondanks de huidige ongekende corona-omstandigheden ziet Main nog steeds voldoende kansen om het fondskapitaal de komende maanden en jaren te investeren. De strategie is er op gericht om overgenomen softwarebedrijven uit te bouwen tot een softwaregroep ('platform') middels aanvullende acquisities alsook organische groei.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-05-11T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.