Unit4 stoot wholesale-erp-tak af aan KCS

Dit artikel delen:
autoverkoper deal samenwerking sleutel overdracht

Kerridge Commercial Systems (KCS) heeft Unit4 Wholesale uit Sliedrecht overgenomen voor een onbekend bedrag. De Britse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software voor de detail- en groothandel en distributiebranche, versterkt er zijn marktpositie in de Benelux mee. Eerder dit jaar nam het bedrijf het Belgische Infomat over en eind 2018 het Nederlandse AGP.

Unit4 Wholesale is een erp-pakket voor het automatiseren van (groot)handelsbedrijven en distributeurs in de Benelux. Zo’n veertig jaar geleden begon Unit4 hier onder andere mee; de basis vormt het groothandelspakket Omnivers, later herdoopt tot Agresso Wholesale om daarna onder de naam Unit4 Wholesale op de markt te worden gebracht.

De software is door de jaren heen in samenwerking met klanten verder verrijkt en gestandaardiseerd. Unit4 Wholesale bevat functionaliteit voor zaken als voorraadbeheer, warehouse management, inkoop, besteladviezen, in- en verkoopcontracten, prijsbijstellingen en distributie. Er werken zo'n zestig mensen bij deze erp-tak.

Verdubbeling

Topman Ian Bendelow van KCS spreekt van een belangrijke overname, waarmee de omzet op het Europese continent wordt verdubbeld. Hoe groot die omzet dan wordt, is niet duidelijk; Kerrigde heeft een omzet van circa 135 miljoen euro; circa de helft ervan komt van buiten het moederland.

De acquisitie betekent een verdere versterking van KCS’ positie in de Benelux. Eerder dit jaar nam het Britse bedrijf nog Infomat over, een branchegenoot uit Antwerpen. Eind 2018 kocht KCS het Veghelse AGP, een leverancier van erp-software voor de groothandel, maar ook aan de verhuur-, de projecten- en de installatiebranche. Met Unit4 Wholesale erbij bedient KCS in de Benelux 1300 klanten.

AGP heet inmiddels Kerrigde Commercial Systems; het is nog niet bekend wat de nieuwe naam van Unit4 Wholesale wordt; daarover wordt nog overleg gevoerd. Ook is nog niet bekend of het personeel uit Sliedrecht moet vertrekken. Naast Veghel heeft KCS sinds oktober vorig jaar een kantoor in Gouda.

KCS is opgericht in 1976; het hoofdkantoor staat in het Britse Hungerford. Het bedrijf bedient wereldwijd dertigduizend klanten wereldwijd, voornamelijk in Europa, Noord-Amerika, Afrika en Australië. Inclusief de medewerkers van Unit4 Wholesale, werken er ruim duizend man bij KCS. Het bedrijf is de laatste jaren met steun van investeerder Accel-KKR aan een internationale opmars bezig. Het voert een actief overnamebeleid om met name te groeien in de handelssector over de hele wereld.  

Afstoten

Unit4 daarentegen heeft de laatste jaren onder leiding van topman Mike Ettling diverse onderdelen afgestoten, maar ook een paar overnames gedaan. Het bedrijf wil zich concentreren op het leveren van bedrijfssoftware aan de professionele dienstensector (wereldwijd) en een Nederlandse tak die zich met (soms lokale) oplossingen richt op de accountancy, het onderwijs, de non-profitsector en de overheid.

De afgelopen tijd stootte het Sliedrechtse softwarebedrijf de onderdelen Verzuimsignaal (aan Visma), Unit4 Cura (aan Tenzinger; kocht daarna De Heer Software en voegde het samen tot Fierit) en Financiële Intermediairs (aan Dias Software). Gekocht werden het Gentse Intuo (software voor talentbeheer) en Fiscaal Gemak uit Barendrecht (software-as-a-service-product voor accountants).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-07-14T11:55:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.