Sligro neemt afscheid van AS/400

Groothandel kiest voor S/4Hana for Retail en MyBrand als beheerder

Dit artikel delen:

Sligro-hoofdkantoor in Veghel. Foto: Dave Vissers (Wikipedia, Q3170052)

Sligro Food Group stapt over van zijn eigen enterprise resource planning (erp)-applicatie die draait op een IBM AS/400-platform naar SAP S/4Hana for Retail. SAP-specialist Mybrand is uitgekozen om de nieuwe erp-omgeving te beheren en te ondersteunen. De keuze voor een nieuwe erp-oplossing past in een groot it-veranderingstraject van de horecagroothandel.

Sligro heeft ambities op te groeien op digitaal terrein én in het buitenland, te beginnen in België. De groothandel nam voor dit laatste eerder de Belgische branchegenoten Java Foodservice en ISPC over. Het bleek vervolgens een lastige klus om de overgenomen bedrijven te integreren in maatwerk-erp-applicatie die draait op AS/400 (IBM System i).

Dit vormde voor Sligro de reden de processen en het it-landschap onder de loep te nemen en de it-strategie te heroverwegen. Dit leidde uiteindelijk tot de start van een breed veranderingstraject: van zelfbouw naar standaardapplicaties en van het gehele it-landschap in eigen beheer naar een regie-organisatie.

Ervaring

Daarbij koos de groothandel voor SAP S/4Hana for Retail ter ondersteuning van het merendeel van de bedrijfsprocessen. Mybrand, onderdeel van de Utrechtse ict-dienstverlener Conclusion, is geselecteerd als partner voor hosting en support. Een belangrijke overweging om voor dit bedrijf te gaan, is de ervaring die Mybrand heeft met dit soort transities. Niet alleen in de detailhandel - het bedrijf beheert bijvoorbeeld de SAP Hana-productieomgevingen van supermarktketen Coop - maar ook in andere branches. Zo is Mybrand implementatiepartner voor SAP S/4 Hana bij de Nederlandse Spoorwegen.

Die ervaring kwam van pas toen nadat Sligro een vraag bij Mybrand neerlegde over een te ontwikkelen bestel- en facturatieplatform. Daarvoor moest een aparte SAP-instance (een verzameling feiten in een database omtrent en voorval, bijvoorbeeld een bestelling) worden opgezet. Beide partijen wisten dit in coronatijd met succes af te ronden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-19T11:09:00.000Z Rik Sanders