Rapid Circle wil met Mentha Capital rap naar 100 mln

Dit artikel delen:

De Nederlandse investeerder Mentha Capital heeft een meerderheidsbelang genomen in Microsoft-specialist Rapid Circle. Met de kapitaalverschaffer aan boord wil het bedrijf uit Amsterdam internationaal versneld doorgroeien, zowel organisch als via acquisities (zowel schaalgrootte als verbreding van het dienstenportfolio). De ambities zijn hoog: binnen nu en vijf tot zeven jaar uitkomen op een omzet van ruim honderd miljoen euro én duizend medewerkers.

Rapid Circle is in 2008 opgericht door Harold Punter, Wilco Turnhout en Daniel McPherson. Het helpt bedrijven de overstap te maken naar cloudtoepassingen van Microsoft en verzorgt het beheer ervan. Momenteel telt Rapid Circle zo'n tweehonderd man met kantoren in Amsterdam, Pune (India) en Melbourne (Australië) en ligt de omzet op circa tweehonderd miljoen euro.

Het bedrijf groeit elk jaar met 30 á 40 procent; vorig jaar 40 procent. Er zijn inmiddels om en nabij de tweehonderd klanten, waaronder Shell, Amsterdam UMC, Gelre Ziekenhuizen, GGZ Arkin en Erasmus Universiteit Rotterdam.

Met de kapitaalinjectie van Mentha Capital, - de waarde is niet vrijgegeven -, wil de Microsoft-cloudexpert deze groei versnellen en een wereldwijde speler worden. Naast uitbreiding in de bestaande markten Nederland, India en Australië, zal Rapid Circle nieuwe markten betreden, waaronder Duitsland, België en landen in Zuid-Europa en Azië. Het bedrijf verwacht internationaal een toenemende vraag naar Microsofts cloudoplossingen (infrastructuur en applicaties).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-08-26T17:53:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.