Schneider Electric stapt in gebouwondersteuner Planon

Dit artikel delen:
Investering

Planon, de leverancier van software voor vastgoed- en facility management met hoofdkantoor in Nijmegen, gaat samenwerken met Schneider Electric. De Fransen nemen ook een strategisch minderheidsbelang in Planon Beheer. Een Belgische vestiging staat in Mechelen.

Beide bedrijven gaan samen innoveren. Doel is de levenscycli van gebouwen te digitaliseren met een pakket aan software en diensten. Dit moet gebouwen duurzamer en operationeel efficiënter maken. Ook kunnen gebouwen met behulp van ict worden getransformeerd tot gezonde werkplekken.

Om de CO2-uitstoot op netto nul te brengen moet 90 procent van de bestaande gebouwen worden gedigitaliseerd. Planon’s software op gebied van werkplekbeheer, onderhoud en operationele oplossingen maakt gebruik van real time analyses. Deze inzichten dragen bij tot een hogere efficiëntie. Ook helpt het facilitair managers het risico op gebruikersklachten te verkleinen. Het monitoren van luchtkwaliteit en temperatuur leidt tot meer veiligheid, gezondheid en comfort.

Schneider Electric gaat Planon's zakelijke oplossingen integreren in het platform voor energiemanagement EcoStruxure. Dit vergroot het bereik naar miljoenen verbonden assets. Het Integrated Workplace Management System (IWMS) van Planon breidt de bestaande exploitatie- en onderhoudsoplossingen van Schneider Electric uit.

Overigens blijft Planon opereren als een onafhankelijke softwareleverancier. Pierre Guelen, oprichter en directeur van Planon, ziet grote voordelen van de investering door Schneider. Het Franse bedrijf heeft een wereldwijd bereik. Zijn klanten en partners zitten over de hele wereld. Schneider heeft ook veel operationele technologie voor gebouwen, stelt hij.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-11-17T16:12:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.