Silver Lake investeert in groeispurt van Exact

Dit artikel delen:
Hoofdkwartier

Silver Lake pompt geld in softwarebedrijf Exact. De Amerikaanse tech-investeerder meldde begin deze week dat het een minderheidsbelang krijgt in het de erp-leverancier uit Delft. Hoe groot het aandeel precies is, is niet bekendgemaakt. Met het geld moet Exact een volgende groeispurt maken in de aanval op een toppositie in de Benelux-markt voor erp-software.

In een persbericht meldt de huidige Britse eigenaar (KKR) ‘verheugd’ te zijn met het aan boord halen van Silver Lake als mede-investeerder in Exact. 'We denken dat de ervaring van Silver Lake zal bijdragen aan de groei en ambitieuze expansiestrategie van Exact’, aldus KKR. Exact heeft een ambitieus groeiplan om binnen de Benelux topspeler te worden op de gefragmenteerde markt voor erp-software.

Volgens  Exact-ceo Paul Ramakers leidt de investering van Silver Lake het softwarebedrijf een nieuwe fase in. 'We gaan aan een boeiend groeitraject beginnen en kijken ernaar uit om gebruik te maken van Silver Lake's softwaredomeinexpertise en uitgebreide industrienetwerk.’

KKR

Onder de vleugels van investeerder KKR, dat in 2019 Exact overnam, is volgens de ceo een succesvol bedrijf opgebouwd dar zowel accountantskantoren als kleine en middelgrote bedrijven in de Benelux ondersteunt. Nu zou het bedrijf een volgende fase in gaan. Wat die plannen inhouden, daarover houdt Ramakers de kaarten nog even tegen de borst.

De investering van Silver Lake zal naar verwachting in het derde kwartaal worden afgerond.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-06-03T10:06:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.