Exact koopt Go2ubl voor verbeteren scan-functie

Dit artikel delen:
Hoofdkwartier

Digitale factuur.

Softwarebedrijf Exact neemt Go2ubl over. Dat bedrijf uit Beverwijk maakt software voor het omzetten van gescande documenten in universal business language, ofwel ubl-formaat. Zo kunnen digitale facturen snel herkent en verwerkt worden in boekhoudsoftware. Exact gaat de oplossing inbedden in haar bedrijfssoftware-aanbod. Volgens het softwarebedrijf uit Delft vragen klanten steeds vaker naar toepassingen om gescande documenten zoals digitale facturen sneller te verwerken in bijvoorbeeld Exact Online.

Met deze overname verbetert Exact naar eigen zeggen de scan- en herken-functionaliteit. 'Dit is een belangrijk onderdeel in onze kernstrategie, waarin we inzetten op het overbodig maken van repeterende en manuele boekhoudkundige taken’, licht het bedrijf toe. Go2ubl scant en herkent digitale facturen en verwerkt ze in het systeem. Dat moet leiden tot tijdswinst en een nauwkeurige administratie. Exact maakt het overnamebedrag en de voorwaarden van de overname niet bekend.

Exact-directeur Paul Ramakers stelt dat zijn bedrijf via de overname het gebruikersgemak van zijn software verbetert. ‘We blijven investeren in onze software door middel van innovatie en implementatie van de nieuwste technologie.’

Joep Hoeks, chief product officer bij Exact, voegt toe: ‘Met de expertise van Go2ubl kunnen we de juistheid en volledigheid van de scan en herken-functionaliteit verder optimaliseren. Go2ubl gebruikt intern ontwikkelde workflowsoftware om het proces uit te voeren. Deze functionaliteit wordt ook aangeboden via mobiele applicaties.’

Mijlpaal

Oprichter en ceo van Go2ubl, Rob Tolstra, noemt het een mijlpaal dat zijn product wordt geïntegreerd in de software van Exact. ‘In de 25 jaar dat ik actief ben, is Exact altijd onderdeel van mijn werk geweest. Vanuit Go2ubl hebben we geïnvesteerd in het continu verbeteren van onze oplossing ten behoeve van de juistheid en volledigheid van de herkenning.’ Hij kijkt er dan ook naar uit om samen met de nieuwe collega's van Exact daar verder aan te werken.

Overnamepad

Begin juni werd bekend dat Exact deels in handen is gekomen van investeerder Silver Lake. Exact heeft plannen om in de Benelux één van de grootste erp-leveranciers te worden en dat doel wordt deel door overnames bereikt. Eind 2020 werden Unit4 Bedrijfssoftware en hr-cloudaanbieder Officient overgenomen. Vervolgens werd in april van 2021Gripp ingelijfd om de positie op de psa-markt (professional services automation) te verstevigen met de modules voor klantrelatiebeheer, urenregistratie en facturatie van projecten en hr.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-07-08T11:04:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.