Ctac heeft goed tweede kwartaal achter de rug

Dit artikel delen:

It-dienstverlener Ctac zag in het afgelopen tweede kwartaal de omzet met 26 procent stijgen tot 25,7 miljoen euro. In dezelfde periode vorig jaar bedroeg de omzet 20,4 miljoen euro. De brutowinst (ebit) steeg zelfs met 140 procent, van 0,5 miljoen naar 1,2 miljoen euro. Volgens het Bossche bedrijf zat de groei vooral in detachering en projecten.

Financieel directeur Pieter-Paul Saasen stelt: 'Na een goed eerste kwartaal hebben we de stijgende lijn in het tweede kwartaal over de hele linie doorgezet. We zien een duidelijk herstel van de investeringsbereidheid in it-projecten, wat een positief effect had op met name onze detachering en projecten.' In het eerste kwartaal was dit beeld min of meer hetzelfde, met een toenemende vraag  naar SAP/S4 Hana-oplossingen.

Volgens Saasen werd de sterke omzetgroei enigszins geremd door het lage aantal werkbare dagen en het relatief hoge aantal feestdagen. Verder wijst op de positieve bijdrage van het vorig jaar overgenomen bedrijf Oliver (effect 3,1 miljoen euro), een specialist in integratie en softwareontwikkeling.

Bij de tak Cloud services, die klanten ondersteunt bij het migreren van een private naar een publieke-cloudomgeving, was sprake van een beperkte omzetgroei. Ook de licentieverkopen stegen licht en waren met 1,0 miljoen euro circa 0,4 miljoen euro hoger dan in 2020. Volgens Ctac vertaalt het positieve marktsentiment rondom de sector-gerichte software-as-a-service (saas)-oplossingen zich nog niet in het op grote schaal investeren in nieuwe software. Klanten blijven nog terughoudendheid, onder meer in de coöperatieve sector.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-08-02T11:55:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.