Softwarebedrijf Itineris wil naar de beurs

Dit artikel delen:

Het Gentse softwarebedrijf Itineris is op zoek naar geld om zijn groei te ondersteunen. Een beursgang wordt daarbij sterk overwogen.

Itineris is een leverancier van it-diensten voor nutsbedrijven. Bedrijven als Engie, Eneco, EDF en Gazprom zijn klant van het bedrijf. Het belangrijkste product van Itineris ligt bij Umax, een softwareoplossing waarmee nutsbedrijven hun processen kunnen beheren: van meteropname tot facturatie.

Het bedrijf groeide de voorbije jaren fors, al bleef het bedrijfsresultaat wel vaak in de verliescijfers steken. De beursgang is een piste, maar niet de enige, zegt een bron in de krant De Tijd. ‘Tegenwoordig kan je ook makkelijk geld ophalen bij een Amerikaanse of Aziatische durfkapitalist. Zelfs een verkoop aan een grotere speler is mogelijk’, klinkt het.

Unifiedpost

Itineris zit grotendeels in de handen van oprichter Edgard Vermeersch. Hij richtte het bedrijf in 2003 op. Tien jaar later stapte investeringsmaatschappij Gimv in. Ook Smartfin, het investeringsfonds van onder meer fintechpionier Jurgen Ingels, en de publieke investeerder PMV participeren in het kapitaal.

Als het tot een beursgang komt, zou dat de tweede zijn van een bedrijf uit de Smartfin-portefeuille, en dat in minder dan twee jaar. Vorig jaar trok fintechbedrijf Unifiedpost namelijk al naar Euronext Brussel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-09-23T12:16:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.