Emerson fuseert twee softwaredochters met AspenTech

Dit artikel delen:

Samen met Aspen Technology gaat het Amerikaanse conglomeraat Emerson zijn activiteiten op gebied van industriële software uitbreiden. Emerson die vanuit kantoren in onder meer Rijswijk en Diegem (België) ook de Benelux-markt met automatiseringsoplossingen bedient, wil agressief groeien.

Als eerste worden twee van softwarebedrijven van Emerson samengevoegd met AspenTech. Met deze deals is ongeveer elf miljard dollar gemoeid. Het vorig jaar aangekochte OSI en Geological Simulation Software gaan verder onder de paraplu van AspenTech. Emerson krijgt een meerderheidsbelang in deze nieuwe bedrijfseenheid. Meer acquisities zullen volgen.

De software dient niet alleen voor de ontwikkeling van industriële systemen maar ook voor het operationeel houden ervan, herstel, onderhoud en analyse. Hierdoor kan efficiënter worden gewerkt. AspenTech richt zich met haar software op de chemische industrie, mijnbouw en energiesector.

Het veel grotere Emerson levert onder meer software voor energiecentrales. De rest van de software-divisie blijft bij het moederconcern. Tot de grootste concurrenten van Emerson behoort Schneider Electric die drie jaar geleden haar industriële software-activiteiten samenvoegde met die van Aveva.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2021-10-12T15:30:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.