Ctac boekt omzetrecord tijdens corona

Dit artikel delen:

Hoofdkantoor van Ctac in Den Bosch.

Ctac, leverancier van zakelijke clouddiensten, behaalde in 2021 een omzetrecord. Ondanks de wereldwijde coronapandemie boekte het bedrijf uit Den Bosch een omzet van 106,4 miljoen euro, een groei van 21,9 procent. De nettowinst komt uit op 4,5 miljoen euro. Dat is een groei van vijftig procent ten opzichte van 2020.

Directeur Pieter-Paul Saasen stelt vast dat Ctac in 2021 voor het eerst de grens van honderd miljoen euro omzet doorbroken. 'Dit is voor ons een mijlpaal, juist in een jaar met veel extra uitdagingen als gevolg van de pandemie.’

Volgens Saasen zijn de overnames ‘op stoom’. Ctac nam recent verandermanager Purple Square, systeemintegrator Oliver IT en strategisch it-partner Digimij over. De activiteiten van die bedrijven dragen volgens hem bij aan zowel de omzetgroei als de winstgevendheid.

Uit zijn toelichting op de cijfers blijkt dat de winstgevendheid van de activiteiten in België is verhoogd. Ook komt in het verslag naar voren dat Ctac zijn activiteiten in Frankrijk volledig heeft gestaakt.

Ctac Masterclass en Security

‘Voor het komende jaar wordt er fors geïnvesteerd in Ctac Masterclass en in Ctac Security’, deelt Saasen verder. Dat zijn een eigen instroomprogramma van afgestudeerden en de opzet van een divisie die adviseert over ict-beveiliging, toegangsbeheer en data- en documentclassificatie.

Saasen: ‘We zijn er ook in geslaagd om ondanks de overspannen arbeidsmarkt te groeien in aantallen medewerkers, zowel autonoom als door de overnames.’ Door de instroom van jonge medewerkers is de gemiddelde leeftijd van de ruim vierhonderd medewerkers gedaald tot 44 jaar. Ctac vermeldt niet wat eerder de gemiddelde leeftijd was.

Saasen, die in november 2021 aantrad als ceo en daarmee de plaats innam van Ctac-coryfee Henny Hilgerdenaar, start ook met een nieuwe strategie. Dat plan - met de naam Ignite - moet het bedrijf omvormen tot een organisatie die meer op klanten en talent gericht is.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-02-25T12:01:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.