Afas richt tegenover 'clubhuis' partnercampus in

Kantorencomplex krijgt tijdelijke opvangbestemming voor vluchtelingen

Dit artikel delen:

Het nieuwe Afas-complex aan de Storkstraat in Leusden. Op de achtergrond het Afas Clubhuis.

Bedrijfssoftwareleverancier Afas heeft van de cateringfamilie Vermaat een kantorencomplex gekocht recht tegenover zijn hoofdkantoor. De twee gebouwen aan de Storkstraat zijn vooral als bedrijfscampus geschikt en onder meer bedoeld om partners te huisvesten. In een deel van het complex worden tijdelijk vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen.

Het kantorencomplex wordt een inspiratiecampus, aldus Afas. Door de ideale ligging kunnen partners zich dichtbij het Afas Clubhuis vestigen. Topman Bas van der Veldt: ‘Als straks onze partners en andere organisaties ook gevestigd zijn in Leusden, hoeven we alleen nog maar de weg over te steken.’

Door de aanschaf zit Afas wel in een heel ruim jasje. Ook daar is een oplossing voor gevonden. Afas stelt de tijdelijke opvanglocatie tot uiterlijk 2025 ter beschikking aan de gemeente. De gemeente Leusden gaat liefst 240 vluchtelingen uit Oekraïne opvangen in het kantoorpand aan de Storkstraat 8-10. Medewerkers van Afas helpen mee om een van de twee kantoorpanden hiervoor in gereedheid te brengen. Naast een veilig onderdak en bijvoorbeeld sanitaire voorzieningen, biedt het pand ook gelegenheid voor dagbesteding en onderwijs voor de vluchtelingen.  

Het gebouw voor vluchtelingen is onderverdeeld in meerdere ruimtes waar de mensen kunnen wonen en slapen. Sanitaire voorzieningen worden gedeeld en het gebouw heeft een grote gemeenschappelijke keuken. De gemeente was de afgelopen weken druk bezig om de nodige voorzieningen geregeld te krijgen op deze locatie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-06-03T12:36:00.000Z Alfred Monterie


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.