IFS koopt Ultimo Software Solutions

Dit artikel delen:
Deal handen schudden overname

IFS heeft zijn oog laten vallen op Ultimo Software Solutions. Dit bedrijf uit Nunspeet levert software voor beheerprocessen. Met de overname versterkt de Zweedse leverancier van enterprise resource planning (erp)-software zijn eam (enterprise asset management)-tak. IFS verwacht dat de deal in het derde kwartaal van 2022 wordt afgerond.

Ultimo is sinds 1988 actief in het ontwikkelen van software voor het doelmatig beheer van bedrijfsmiddelen en processen. Het bedrijf heeft naast Nunspeet locaties in België (Mechelen), Duitsland (Wesel) en Manchester (Engeland). Ultimo bedient zo'n tweeduizend klanten, met name in Europa (en enkele in de VS). Er werken 180 man bij het softwarebedrijf. Klanten zijn onder meer London Gatwick Airport, BASF, VTTI, Ravago, Vion Food Group, Argent Energy en Hutchison Ports ECT Rotterdam. 

Met Ultimo haalt IFS voor zijn eam-portfolio een (cloud)puntoplossing binnen die alom erkend wordt om zijn snelle inzetbaarheid en gebruiksgemak, stelt het bedrijf in een verklaring. Ultimo sloot eerder dit jaar nog een samenwerkingsovereenkomst met ICT Nederland, onderdeel van ICT Group. Doel is bedrijven met een groot machinepark en andere bedrijfsmiddelen te helpen om het onderhoud naar een hoger plan te tillen.

Volgens Gartner is IFS momenteel de nummer 1 op de markt voor eam-oplossingen met een aandeel van 18 procent (29,1 procent groei op jaarbasis), voor SAP, IBM, Infor en Oracle.

  

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-05T15:31:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.