Data Consult vervoegt de Septeo Groep

Dit artikel delen:
Notaris handtekening tekenen document

Het in Nossegem gevestigde Data Consult is overgenomen door het Franse Septeo. Data Consult levert notarissoftware. Voor Septeo, dat in België vanuit Luik en Zaventem aanwezig is in de segmenten notarissen en advocaten, betekent de overname een versterking van het eerste segment.

Data Consult is bijna veertig jaar actief op de notarismarkt en opgericht door Jean Smet. Sinds 1987 voert het bedrijf de naam Data Consult. Het heeft tot op vandaag bijna 330 notariskantoren (190 Nederlandstalige en 140 Franstalige) uitgerust met de Super Medewerker-oplossing (Super Collaborateur in het Frans). Samen vertegenwoordigen zij ongeveer drieduizend notariële medewerkers.

Deze softwareoplossing helpt notarissen bij hun kantoortaken, van het opstellen van een akte tot de facturering aan de cliënt. De Data Consult-tool bespaart notarissen tijd en optimaliseert het beheer van hun taken. Super Medewerker beschikt ook over een uitgebreide bibliotheek van modelakten en documenten in het Nederlands en Frans.

'De komst van Data Consult bij Septeo geeft ons de kans om verder te groeien en biedt ons de ondersteuning van een grote groep op verschillende vlakken zoals human resources, marketing, event planning, aankoopbeheer en bedrijfsprocessen', zegt Ann Smet, bestuurder van Data Consult.

'Als Septeo Belgium zijn we verheugd dat we onze activiteiten op de Belgische notariële markt kunnen uitbreiden. Data Consult heeft in de loop der jaren een relevante oplossing uitgewerkt die mee evolueert met de groeiende behoefte aan digitalisering in het moderne notariaat', verduidelijkt Joris Moens, managing director van Septeo Belgium.

Het bedrijf Level Next stond in voor de begeleiding bij de overname van Data Consult door Septeo Belgium. De groep Septeo, die in 2013 in Montpellier werd opgericht, is in Frankrijk een belangrijke speler op het vlak van digitalisering van de juridische en vastgoedberoepen. Het it-bedrijf telt bijna 2.400 medewerkers en behaalde in 2021 een omzet van 240 miljoen euro.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-08-18T11:25:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.