Visma maakt debuut op Franse markt

Dit artikel delen:

Boekhoudsoftwareleverancier Visma neemt het Franse Inqom over. Met de overname van dat bedrijf uit Parijs stapt het van oorsprong Noorse en beursgenoteerde softwarebedrijf de Franse markt op.

Inqom biedt software die boekhoudprocessen automatiseert door middel van kunstmatige intelligentie en heeft bijna honderd werknemers in dienst.

Door de overname en de introductie op de Franse markt komt het aantal landen waarin Visma actief is uit op 29. Het gaat om landen in Europa en Zuid-Amerika.

De overname past in de groeistrategie van Visma dat op eigen kracht en door overnames wil groeien. Visma, ook in Nederland en België gevestigd, levert boekhoudsoftware via cloud computing, ofwel software-as-a-service. Het heeft klanten in zowel de private als publieke sector en richt zich specifiek op software voor erp, hrm en digitalisering binnen de overheid.

Het bedrijf verwacht in Frankrijk veel van de markt voor accountantskantoren Die klanten zijn steeds vaker op zoek naar software die boekhoudprocessen in hoge mate automatiseren.

Overname nummer 31

Het Franse Inqom blijf onder de eigen naam actief in de Franse markt, ook blijft het huidige bestuur aan. Intussen blijft Visma andere leveranciers opslokken. Inqom is de 31ste overname in 2022, In 2021 nam het bedrijf in totaal 42 bedrijven over. Ook in de Benelux werden al vele bedrijven door Visma overgenomen zoals Raet, Appical en Davilex. IonProjects en Lyanthe en Teamleader. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-05T10:36:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.