Visma rondt bijna kaap van miljard dealwaarde

Dit artikel delen:

Visma heeft vorig jaar zijn winstgevende groei in het vierde kwartaal voortgezet. 2022 was een jaar van recordinvesteringen voor de groep, waarbij 42 softwarebedrijven zijn overgenomen met een totale transactiewaarde van bijna een miljard. Ook kondigde de Noorse financiële-softwaregroep zijn entree in de Franse en Duitse markt aan; recent is daar de Portugese markt bijgekomen.

Visma rapporteerde in het vierde kwartaal van 2022 een omzet van 558 miljoen euro, een stijging van achttien procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Op basis van voorlopige cijfers voor het hele jaar kwam de jaaromzet uit op zo'n 2,1 miljard euro, een groei van negentien procent tegenover 2021.

De brutowinst (Ebitda) groeide in het vierde kwartaal met zestien procent tot 155 miljoen euro, wat resulteert in een jaar-Ebitda van 587 miljoen euro. Dit is een stijging van elf procent in vergelijking met 2021.

Visma blijft groei nastreven via selectieve fusies en overnames om zijn positie als toonaangevende leverancier van bedrijfssoftware te versterken in Europa en Latijns-Amerika (meest recente aankoop: de Argentijnse enterprise resource planning-softwaremaker Xubio).

Expansiedrift

In het vierde kwartaal sloten twaalf bedrijven zich bij Visma aan, waaronder de Nederlandse bedrijven P8 Software, Datapas en OutSmart en het Belgische Beeple. Aan het eind van dat kwartaal nam de groep zijn eerste bedrijf in Duitsland over, de leverancier van boekhoudsoftware Buchhaltungsbutler. Begin januari 2023 is een tweede Duitse overname: de publieke softwarespecialist H&H toetreedt tot de Visma-familie. Recent pleegde het zijn eerste Portugese acquisitie: mkb-automatiseerder Moloni. In september 2022 kondigde de software-slokop ook al zijn eerste Franse aankoop aan: boekhoudersoftware-aanbieder Inqom.

Visma nam in 2022 in totaal 42 bedrijven over. Dat is in lijn met het aantal van 2021, maar de totale transactiewaarde lag wel hoger. De software-investeerder sloot vorig jaar voor bijna één miljard euro aan deals.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-01-30T12:27:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.