Main stapt in Deense vastgoedmarktspecialist

Dit artikel delen:
vastgoed

Main Capital Partners krijgt een meerderheidsbelang in het Deense Unik System Design. Die softwareleverancier richt zich op vastgoedbeheer en juridische administratie en gaat met de investeerder aan boord voor internationale uitbreiding.

Volgens Wessel Ploegmakers, partner bij Main, stond Unik al langer op de radar van de investeerder uit het Nederlandse Den Haag. Hij wil Unik ondersteunen naar een positie van internationale saas-aanbieder op de vastgoedmarkt.

Dat moet op eigen kracht en door overnames gebeuren. In de komende jaren zullen twee nieuwe saas-producten, HabiCen voor woning- en vastgoedbeheer en JustiCase voor juridische administratie, geleidelijk het huidige aanbod vervangen. Ook verwacht Ploegmakers een reeks strategische overnames om het Deense bedrijf internationaal uit te breiden.

Unik-directeur Jens Find was naar eigen zeggen niet actief op zoek naar een overnamekandidaat. Na gesprekken met Main ziet hij in dat dit het juiste moment is om ook buiten Denemarken te groeien. Het huidige management en de huidige eigenaren blijven aan en houden een belang van 40 procent. ‘Voor ons is het meer een partnerschap dan een verkoop’, meldt Find.

Unik

Unik System Design is in 1985 opgricht en telt 240 medewerkers. Het heeft vestigingen in de Deense steden Vejle, Aalborg, Kopenhagen en de Poolse hoofdstad Warschau. Het bedient ruim negenhonderd klanten, variërend van particuliere en openbare woningbouwverenigingen tot advocatenkantoren en juridische bedrijfsafdelingen verspreid door heel Denemarken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2023-09-12T08:34:00.000Z Pim van der Beek


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.