Samsung voert mobiel betalen langzaam in

Dit artikel delen:

Samsung brengt zijn betaalsysteem Pay naar België. Het systeem werd vorig jaar gelanceerd maar de uitrol was tot op de dag van vandaag zeer beperkt.

Hoewel er nog geen exacte datum is, staat België wel op de lijst volgens Kristof Vanhuffel, product manager voor België. Momenteel lopen de onderhandelingen nog met relevante instellingen voor de implementatie van Pay. ‘Met een beetje geluk zijn de onderhandelingen nog voor het einde van het jaar rond’, aldus Vanhuffel.

Hij vertelt er wel meteen bij dat we misschien tot de eerste helft van 2017 moeten wachten. Officieel plakt Samsung nog geen datum op de introductie, maar behoudens onvoorziene tegenslagen kunnen eigenaars van een high-end Galaxytoestel binnenkort hun betaalkaarten thuislaten.

Met Samsung Pay kan je je betaal- of kredietkaart aan je smartphone koppelen. Zo kan je je kaarten thuis laten en in principe is deze technologie ook veiliger. Zodra Samsung de instanties achter de Belgische betaalterminals aan boord krijgt, is er niets dat Samsung Pay nog in de weg staat. Het systeem maakt gebruik van bestaande NFC- en MST-technologie. Samsung zou bovendien geen kosten aanrekenen, zodat winkeliers enkel Banksys een transactiekost zouden moeten betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-26T08:52:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.