IBM en EU-banken in blockchainnetwerk voor MKB

Dit artikel delen:

Het Digital Trade Chain-consortium, bestaande uit zeven Europese banken zoals de Nederlandse Rabobank en het Belgische KBC, bouwt in samenwerking met IBM een blockchainnetwerk. Dat netwerk moet mkb’ers helpen om hun im- en exportprocessen gemakkelijker, betrouwbaarder en efficiënter te maken. Dat moet bijdragen aan een verhoogde transparantie van geld- en goederenstromen.

Deelnemers aan het Digital Trade Chain-consortium zijn de Rabobank (Nederland), KBC (België), Deutsche Bank (Duitsland), HSBC (Verenigd Koninkrijk), Natixis (Frankrijk), Société Générale (Frankrijk) en Unicredit (Italië).

Het Digital Trade Chain-netwerk wordt gebouwd op Hyperledger Fabric v1.0.0, een opensource blockchain-structuur en een van de vijf Hyperledger-projecten van de Linux Foundation. De partijen doen een beroep op IBM om het blockchainnetwerk in productie te brengen. De oplossing gaat bij de meeste banken draaien in de IBM Cloud. Die softwareleverancier verwacht dat het systeem eind dit jaar operationeel is.

MKB

De Digital Trade Chain-toepassing is ontworpen om bij een handelstransactie de betrokken partijen met elkaar te verbinden, zowel online als via mobiele apparaten. Het moet de handelsfinancieringsprocessen door (inter-)nationale handelstransacties efficiënt beheren, opvolgen en garanderen. Het consortium meent dat hun oplossing kansen biedt voor het mkb, omdat daar de kredietverlening doorgaans meer beperkingen hebben dan in andere klantgroepen.

IBM verwacht dat meer banken en handelspartners zoals verzenders, expediteurs en kredietverstrekkers zich aansluiten bij het netwerk. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2017-06-27T09:34:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.