Eerste investeerders mezzaninefonds melden zich

Financieringsbedrijf Main Mezzanine Capital richt zich op 100 miljoen euro

Dit artikel delen:
Euro

Main Mezzanine Capital, een investerings- en financieringsbedrijf in de Benelux, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland, heeft een eerste finale afronding van een investeringstransactie gerealiseerd voor het mezzaninefonds. Vanuit dit fonds worden leningen variërend van twee miljoen tot acht miljoen euro verstrekt aan ict-ondernemingen uit de regio. De beoogde doelgrootte van het fonds is honderd miljoen euro.

Een mezzaninelening is een zakelijke lening, waarbij de kredietverstrekker een groot risico loopt en in het geval van faillissement van het bedrijf wordt achtergesteld op andere schuldeisers. Ook wel bekend als een achtergestelde lening. Deze zijn bedoeld om (inter-)nationale groei, overnames en gehele of gedeeltelijke bedrijfsovernames door het eigen management van een bedrijf, een zogeheten management buy-out, mee te financieren. Het investeringsbedrijf legt vanuit kantoren in Amsterdam en het Duitse Düsseldorf de focus op groeiende, winstgevende ict-ondernemingen met een sterk managementteam en minimaal drie miljoen euro omzet op jaarbasis.

Realisatie 100 miljoen euro eind 2018

De investering is afkomstig van Main Capital Partners, waar Main Mezzanine Capital onderdeel van is, vermogende particulieren, familiebedrijven en (inter-)nationale institutionele partijen, zoals pensioenfondsen en verzekeringsmaatschappijen. Over het exacte bedrag dat door het investerings- en financieringsbedrijf is opgehaald, doet Lars van ’t Hoenderdaal, managing partner bij Main Mezzanine Capital geen uitspraak. Wel dat het tot nu toe om ongeveer twintig investeerders gaat en naar verwachting eind 2018 de beoogde honderd miljoen euro is opgehaald. ‘De laatste jaren hebben we wel al naamsbekendheid gekregen, maar we moeten nog wel wat missionair werk doen. Voorheen werkten we op deal-by-deal basis en haalden we funding per lening op’, aldus de managing partner, die nu vanuit het mezzaninefonds sneller leningen kan verstrekken.

Lening voor Nederlandse overname

‘Wij zijn verheugd met het realiseren van de eerste closing van ons mezzaninefonds. Vanuit de markt ervaren wij veel vraag naar deze vorm van financiering, waarbij wij enerzijds ondernemers ondersteunen in het realiseren van hun ambities en anderzijds aantrekkelijke rendementen realiseren voor onze funders. Wij ervaren een goede dealflow en hebben de eerste lening reeds ingebracht’, zegt Van ’t Hoenderdaal over een verstrekte lening aan Kairos, een Duitse financier van buitenlandse expansies. Naar verwachting wordt er volgens hem nog deze maand vanuit het nieuwe fonds een lening verstrekt aan een Nederlandse ict-onderneming: ‘Ik kan nog geen namen noemen, maar het gaat om een Nederlands bedrijf, die een concurrent in eigen land koopt.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-08-01T10:55:00.000Z Zamire Willems


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.