Aantal contactloze betalingen neemt fors toe

Nederland in voorhoede, België bungelt onderaan

Dit artikel delen:
contactloos betalen

Het aantal contactloze betalingen stijgt. In Europa gaat bijna de helft (47,3) van de betalingen in winkelcentra via contactloze technologie. Nederland zit hierbij in de voorhoede: 51 procent van de bankpasbetalingen is contactloos. België eindigt met 5 procent vrijwel onderaan. Dat blijkt uit onderzoek van Mastercard.

De populariteit van contactloze betaaltechnologie blijft stijgen. Het aantal contactloze transacties in de periode januari tot augustus steeg dit jaar met gemiddeld 97 procent ten opzichte van het aantal transacties in dezelfde periode vorig jaar.

Nederland bevindt zich in de top-15 van Europese landen die het meest gebruik maken van contactloos betalen: 51 procent van de Nederlandse betalingen in winkelcentra gebeurt contactloos. Koplopers zijn Tsjechië en Georgië: hier gebeurt respectievelijk 92 procent en 91 procent contactloos. Dat wordt gevolgd door Polen (84 procent), Hongarije (82 procent) en Slowakije (81 procent).

In België is de betaalmethode nog lang niet ingeburgerd: slechts 5 procent van de betalingen gebeurt contactloos. Enkel Albanië (3 procent) en Oezbekistan (0 procent) scoren lager. Ook in Portugal (8 procent), Zweden (10 procent), Noorwegen (10 procent), Duitsland (14 procent) en Estland (16 procent) komt contactloos betalen nog niet veel voor.

In Nederland nam het aantal contactloze bankpasbetalingen in vergelijking tot 2017 met 77 procent toe. In België is het contactloos betalen in een jaar tijd verviervoudigd.

Mastercard schrijft de toename in gebruik van contactloze betaaltechnologie toe aan het toenemende (consumenten)vertrouwen in deze technologie.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2018-09-18T13:11:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.