Betaalplatform Stripe ligt uren plat

Storing verhindert bij veel organisaties het proces van online betalingen door klanten

Dit artikel delen:
E-commerce

Stripe is getroffen geweest door een urenlange storing. Het softwareplatform dat voor honderdduizenden websites op de achtergrond de online betalingen verricht, lag er afgelopen donderdag bijna twee uur uit.

Tijdens de storing konden veel organisaties het proces van online betalingen door hun klanten niet doorlopen. Het probleem zat hem in de api (application protocol interface), waarmee bijvoorbeeld relevante informatie vanuit webshops via het systeem van Stripe wordt doorgegeven aan de bank. Door onbekende redenen was de api corrupt waardoor veruit de meeste verzoeken aan het systeem mislukten.

Stripe is vooral populair bij Amerikaanse ondernemingen, zoals Target, Under Armour, Tableau, Docker en Splunk. Zelfs Amazon en Uber gebruiken het. Sinds 2017 is de technologie ook beschikbaar in Nederland. Onder meer de Nederlandse bedrijven Catawiki, WeTransfer en Ticketswap hebben Stripe geïntereerd in hun betaalproces. Het is onbekend of zij ook door de storing zijn getroffen.

Het systeem van Stripe koppelt met veelgebruikte betaalopties, zoals de grote creditcards, Apple Pay, Google Pay en AliPay. Ook Bancontact in België en iDEAL in Nederland worden met de technologie ontsloten voor webshops. Belangrijke concurrenten van Stripe zijn Adyen, Braintree en Klarna.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-07-12T07:28:00.000Z Diederik Toet
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.