Onegini haalt vijf miljoen euro op

Bedrijf focust op België en Duitsland

Dit artikel delen:
Groeikapitaal

Fintech scale-up Onegini uit Woerden heeft een kapitaalinjectie ontvangen van vijf miljoen euro van investeerder Walvis en bestaande investeerders The Hatch Firm en InnovationQuarter. Het Onegini-platform biedt organisaties oplossingen om veilig omnichannel te communiceren via digitale kanalen als web, mobiel, chat en e-mail. De investering wordt aangewend voor verdere technologische ontwikkeling van het product en internationale expansie in België en Duitsland.

Onegini is opgericht in 2011. Met het Onegini-platform biedt het bedrijf een omnichannel customer identity en access management-oplossing (ciam) voor de banken-, verzekerings- en pensioensector.

Met de kapitaalinjectie verwacht Onegini jaarlijks zijn omzet te verdubbelen. Ronald Kasteel, ceo van Onegini, merkt op dat verzekeraars en pensioenfondsen volop in een digitale transitie zitten en op dit vlak veel investeren. Ook stelt hij dat digitale registratie en login voor consumenten, werkgevers en adviseurs steeds complexer wordt door de toenemende wet- en regelgeving, digitale-identiteitsfraude, compliance en cybersecurity. Kasteel voorspelt dat de fintech-sector meer gaat investeren in analytische mogelijkheden, het verkrijgen van inzicht in digitale-identiteitsfraude en het versimpelen van het digitaal onboarden van consumenten.

Expansie

Niet alleen Nederlandse bedrijven zoals Aegon, CZ, Univé, Van Lanschot en VGZ gebruiken reeds het Onegini-platform. Ook bedrijven als Baloise, Bank of the West, CFG Bank en RBL Bank, behoren tot de internationale klantenkring. Met de recente opening van het nieuwe kantoor in München gaat Onegini naast de Nederlandse en Belgische markten de Duitse markt betreden. Om de groei te ondersteunen, is Aad Verveld - eerder cfo van onder meer Bynder - aangetrokken als cfo. Daarnaast treedt Hans van der Noordaa, ex-ceo van Delta Lloyd, toe als voorzitter van de raad van commissarissen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2019-09-19T10:06:00.000Z Christel Dieleman


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.