Alibaba stapt in Adyen-concurrent Klarna

Dit artikel delen:

Alibaba neemt via haar dochterbedrijf Ant Financial een minderheidsbelang in Adyen-rivaal Klarna. Niet bekend is hoe groot dit belang is. De Chinese gigant gaat de internationale samenwerking met de Zweedse fintech-bedrijf intensiveren. Klarna richt zich op betaaloplossingen voor webshops. Ook in Nederland en België zijn de Zweden actief.

Ant Financial, een grote speler in China op het gebied van betaalverkeer en eigenaar van het betaalplatform Alipay, wil zijn samenwerkingsverbanden uitbreiden. Gebruikers uit het ecosysteem rond de Alibaba Groep krijgen toegang tot Klarna's dienst voor 'later betalen', of wel korte consumentenkredieten voor online kopers. Klarna werd in 2005 in Stockholm opgericht.

Thans wordt met meer dan tweehonderdduizend webshops en e-handelsplatformen samengewerkt. De betaaloplossingen kennen ruim zestig miljoen gebruikers in Europa en Noord-Amerika. De samenwerking met Alibaba geeft Klarna entree tot markten in Azië. Onlangs kondigde ook de modeketen H&M aan met Klarna te gaan samenwerken. Tevens werd een klein belang genomen. Ikea en Nike behoren ook tot de klantenkring van de Zweedse betaaldienst.

Achter Klarna zit Sequoia Capital. Ook rapper Snoop Dogg is al vroeg met geld in Klarna gestapt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2020-03-05T16:31:00.000Z Alfred Monterie
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.