Bedrijfsinformatiespecialist Graydon overgenomen

Dit artikel delen:

Creditsafe Nederland, specialist in krediet- en risico-informatie, neemt branchegenoot Graydon over. Het Amsterdamse bedrijf voorziet klanten al ruim 130 jaar van bedrijfs- en marktinformatie en was de afgelopen vijf jaar een dochteronderneming van kredietverzekeraar Atradius. Graydon is actief in Nederland, België en Groot-Brittannië.

Creditsafe, wereldwijd leverancier van bedrijfsinformatierapporten, is van oorsprong Noors en heeft tegenwoordig zijn hoofdkantoor in het Ierse Dublin staan. Met de overname van Graydon versterkt het bedrijf zich met name in de Benelux. Creditsafe houdt hier kantoor in Den Haag en Brussel.

Het 135 jaar oude Graydon heeft kantoren in Amsterdam, Antwerpen, Londen en Cardiff. Atradius, de voormalige Nederlandse Credietverzekering Maatschappij, nam Graydon in 2016 in zijn geheel over. Atradius is een grote kredietverzekeraar en biedt tevens incassodiensten aan. Het wilde meer informatie uitwisselen met Graydon. Beide bedrijven beschikken over grote hoeveelheden data over het betalingsgedrag van bedrijven. 

Zes jaar later stoot de verzekeraar Graydon af omdat het verwacht dat het bedrijf onder de paraplu van het internationaler opererende Creditsafe betere kansen heeft om zich te herstellen en te groeien. Volgens Het Financieele Dagblad schrijft de bedrijfsinformatieleverancier rode cijfers (2020: omzet 42,5 miljoen euro, verlies 5,5 miljoen).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-03-03T12:52:00.000Z Rik Sanders
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.