Deens fintechbedrijf Pleo landt in België

Dit artikel delen:

Het zakelijk fintech-bedrijf Pleo lanceert na Nederland nu ook zijn onkostenoplossing in België. Het bedrijf, opgericht in het Kopenhagen van 2015, is actief in elf landen en heeft ruim twintigduizend kmo’s als klant.

Volgens Pleo schieten veel werknemers elke maand bedrijfsonkosten voor maar kost het declareren hen vaak veel tijd en moeite. Ook financiële afdelingen zijn vaak onnodig veel tijd kwijt met de afhandeling ervan, zoals het verzamelen van betaalbewijzen, het handmatig uploaden van de informatie en het afstemmen van betalingen. Ook zijn er binnen kmo's vaak meerdere goedkeuringsniveaus voor onkostenvergoedingen.

Pleo speelt hier op in door met zijn oplossing voor het beheer van bedrijfsonkosten. Het product laat werknemers toe te kopen wat ze nodig hebben zonder daar eerst zelf voor te moeten betalen en biedt financiële teams realtime-inzicht in bedrijfsuitgaven en onmiddellijke reconciliatie. Daardoor kan het onkostenbeheer worden gestroomlijnd, claimt het Deense bedrijf.

Pleo investeert zwaar in de ambitieuze expansieplannen en wil zijn software in heel Europa op de markt brengen. Het bedrijf haalde in 2021 ruim 350 miljoen Amerikaanse dollar in een derde investeringsronde (Serie C-ronde), geleid door Coatue Management, Alkeon Capital, Bain Capital Ventures en Thrive Capital, en ondersteund door de terugkerende investeerders Creandum, Kinnevik, Founders, Stripes en Seedcamp.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Uw reactie

LET OP: U bent niet ingelogd. U kunt als gast reageren maar dan wordt uw reactie pas zichtbaar na goedkeuring door de redactie. Om uw reactie direct geplaatst te krijgen moet u eerst rechtsboven inloggen of u registreren

Vul uw naam in
Vult u een geldig e-mailadres in
Vult u een reactie in
Jaarbeurs b.v. gaat zorgvuldig en veilig om met uw persoonsgegevens. Meer informatie over hoe we omgaan met je data lees je in het privacybeleid
Als u een reactie wilt plaatsen moet u akkoord gaan met de voorwaarden

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-07-05T12:39:00.000Z Rik Sanders


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.