Cronos stapt in fintechbedrijf InvestSuite

Dit artikel delen:

De Belgische it-gigant Cronos komt aan boord bij het Belgische fintechbedrijf InvestSuite, dat robotadvies en beleggingsdiensten voor financiële instellingen en pensioenfondsen aanbiedt. Het is een opvallende zet voor de discrete it-groep.

InvestSuite, dat een viertal jaar geleden werd opgericht door onder meer Bart Vanhaeren, de voormalige topman van KBC's beleggersbank Bolero. Het bedrijf bedacht software waarmee financiële spelers geautomatiseerd beleggingsadvies konden aanbieden. Gaandeweg zijn daar toepassingen bijgekomen, zoals tools waarmee financiële aanbieders eigen fondsen kunnen maken of diensten waarmee banken klanten vlot kunnen aantonen hoe hun beleggingsportefeuille is geëvolueerd.

Met de Belgische it-groep Cronos komt een van de grootste techgroepen van het land aan boord bij InvestSuite. Dat schrijft De Tijd. De groep uit Kontich is een it-groep, waar diverse specialisaties aan bod komen via individuele techbedrijven. Tegelijk is de groep hiermee een coach en begeleider van startups. Cronos telt een driehonderdtal bedrijven in portefeuille, die vorig jaar samen goed waren voor zo'n zevenduizend werknemers en een omzet van meer dan 750 miljoen euro.

Cronos is een van de grootste it-bedrijven of -groepen van het land, maar verkoos altijd om in de achtergrond te opereren. Jef De Wit, oprichter en bezieler van Cronos stond ooit op de short list van Computable IT Person of the Year, een van de meest prestigieuze prijzen in de it-sector, maar besloot daar afstand van te doen.

Crypto

Cronos komt overigens pas in tweede instantie aan boord bij Investsuite. De voorbije jaren haalde Investsuite al miljoenen aan groeikapitaal op bij de Vlaamse investeringsmaatschappij PMV, een Jordaanse bank en een aantal Belgische families. Die investeerders pompten al zo'n negen miljoen euro in het bedrijf. Met dat geld bouwde InvestSuite, goed voor zeventig werknemers, zijn internationale netwerk uit. Naast een kantoor in Leuven heeft InvestSuite intussen ook al vestigingen in Londen, Amsterdam, Warschau en Sydney.

Deze week haalde InvestSuite nog eens zes miljoen euro op in een nieuwe kapitaalronde. Daarbij duiken twee nieuwe strategische investeerders op: het Estse cryptobedrijf Osom Finance en dus Cronos. Osom Finance was al langer een klant van InvestSuite. Cronos, de immer discrete it-groep, is het opvallende nieuwe gezicht.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2022-09-16T11:59:00.000Z William Visterin


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.