Ex-Broadcomtopman verdacht van drugshandel en hoererij

De ex-baas en medeoprichter van chipmaker Broadcom wordt verdacht van het toedienen van xtc in de drankjes van collega's en klanten. Ook huurde hij prostituees voor klanten en collega’s en vloog hij wietrokend de wereld rond. Die beschuldigingen komen bovenop eerdere beschuldigingen van fraude en samenzwering.

De beschuldigingen tegen de voormalige baas en medeoprichter van chipmaker Broadcom, Henry Nicholas, stapelen zich op. Tijdens de rechtszaak die tegen de voormalig topman loopt is Nicholas beschuldigd van het toedienen van xtc in de drankjes van collega's en klanten. Die aanklachten komen bovenop verdenkingen van fraude en samenzwering. Nicholas zou zelf ook drugs gebruiken. Een getuige verklaarde tijdens de rechtszaak dat de piloot van het privétoestel een zuurstofmasker moest opzetten door de walmen marihuanarook die in zijn cockpit doordrongen.

De voormalige topman zou volgens de aanklacht in drugs handelen en kennissen die met de illegale praktijken naar buiten wilden treden met de dood bedreigen. Daarnaast betaalde hij zwijggelden tot zeven miljoen dollar.

Nicholas wordt, samen met zijn financiële chef William Ruehle, ook beschuldigd van het antedateren van aandelenopties. Dat leidde uiteindelijk tot een afschrijving van 2,2 miljard dollar. Hij was één van de topmensen in Silicon Valley die uitvonden hoe je spraak en data over kabelnetten via één chip kan laten lopen. Die uitvinding zou de ondernemer miljardair hebben gemaakt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2008-06-06T11:41:00.000Z Pim van der Beek
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.