Atos koopt Unify van Gores en Siemens

De Gores Group, Siemens en Atos zijn overeengekomen dat laatstgenoemde Unify overneemt. Hoeveel Atos voor de leverancier van geïntegreerde communicatie-oplossingen op tafel legt is niet bekend gemaakt. De geplande overname moet goedkeuring door de aandeelhouders en de overheids-‘waakhonden’ in het eerste kwartaal van 2016 zijn beslag krijgen.

In 2008 startte Siemens met de divisie Enterprise Communications. Samen met de Gores Group, dat 51 procent van de aandelen overnam, werd de divisie omgebouwd tot het zelfstandige Unify. Gores Group en Siemens zeggen in Atos een organisatie te hebben gevonden die de kracht en mogelijkheden van Unify verder kan uitbouwen.

Met Unify wordt het gat tussen communicatie en it-diensten gedicht, zegt Atos. ‘Unify wordt door de markt gezien al ‘leider’ in bedrijfstelefonie en ‘universal communication’. Het is eigenaar van drieduizend patenten en een uitbreiding op onze digitale transformatie-diensten.’

Unify is momenteel voornamelijk actief in Europa en Noord- en Zuid Amerika. Het bedrijf telt 5600 werknemers en is goed voor een jaaromzet van 1,2 miljard euro.

Geen verrassing

De overname van Unify door Atos komt voor velen niet echt als een verrassing. Atos werkt al geruime tijd in het it-domein op verschillende vlakken samen met Unify-mede-eigenaar Siemens. Gelijktijdig met de overname van Unify hebben beide ondernemingen bekend gemaakt dat zij deze samenwerking verder gaan uitbouwen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2015-11-04T09:12:00.000Z Henk Boot
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.