Xerox splitst zich op in twee bedrijven

Xerox hoofdkantoor Norwalk

Printleverancier Xerox gaat verder als twee beursgenoteerde bedrijven. Eén bedrijf richt zich op documentenbeheer en de ander is gericht op business proces outsourcing (bpo). De bedrijfsnamen en -leiders worden later bekend gemaakt. De splitsing moet eind 2016 afgerond zijn.

De bedrijfstak gericht op documentbeheer had in 2015 een omzet van zo’n elf miljard dollar. De omzet van de dienstendivisie lag was rond de zeven miljard dollar. De dienstendivisie richt zich op groeimarkten, waaronder transport, zorg, commerciële instellingen en overheidsdiensten. Als onafhankelijk bedrijf wil het zijn dienstverlening verbeteren en uitbreiden. Ceo Ursula Burns meent dat de splitsing de concurrentiepositie van beide bedrijven versterkt.

Xerox kondigt naast de opsplitsing een plan aan om in de komende drie jaar 2,4 miljard dollar te besparen. Hiervoor moet in 2016 zevenhonderd miljoen dollar worden bespaard.

130.000 medewerkers

Het hoofdkantoor van Xerox is gevestigd in Norwalk. In totaal werken er ruim 130.000 medewerkers bij de printleverancier. Het Nederlandse kantoor in Venray vierde onlangs zijn vijftigjarige bestaan. Herman Levert staat sinds 1 juli 2015 aan het roer als algemeen directeur. In België is het hoofdkantoor gevestigd in Zaventem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-01T10:44:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.