Omzet Barco groeit, maar winst daalt

groei cijfers vergrootglas grafiek

De Kortrijkse leverancier van professionele visualatiesystemen Barco boekte in 2015 een omzetgroei van 13,3 procent. Hiermee kwam de omzet neer op 1,028 miljard euro. Het bedrijf zag de nettowinst met 27,2 procent dalen tot 17,4 miljoen euro.

Barco realiseerde in 2015 een omzet van 1,028 miljard euro. Dit is een stijging van 13,3 procent ten opzichte van het jaar ervoor. De analisten voorspellen voor 2016 een omzetgroei van 5 procent.

De nettowinst kwam neer op 17,4 miljoen euro, een daling van 27,2 procent ten opzichte van 2014. Daarbij zit de nettowinst van 47 miljoen euro uit de stopgezette activiteiten van de defensie- en luchtvaartdivisie. In de tweede jaarhelft draaide het bedrijf netto 25,3 miljoen euro verlies, onder invloed van waardeverminderingen en herstructureringslasten.

Goede resultaten

Barco-topman Eric Van Zele spreekt van ‘goede resultaten’. ‘Elk van de divisies liet een omzetgroei noteren, verbeterde zijn ebitda-marge en lanceerde nieuwe groei-initiatieven. De Entertainment-divisie bevestigde haar marktleiderschap in cinema en de Healthcare-divisie liet een verdere groei noteren dankzij de toepassingen voor de digitale operatiekamer. De Enterprise-divisie liet opnieuw een hogere omzet optekenen in het corporate segment, terwijl de omzet voor control rooms stabiel bleef.’

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-02-11T11:04:00.000Z Kevin Stickens
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.