Nazca rolt LoRa-netwerk uit in Antwerpse haven

Haven Antwerpen

Het Nederlandse Nazca IT Solutions heeft een private LoRa-netwerk uitgerold in de haven van Antwerpen. In deze eerste fase zijn 680 sensoren geplaatst. De softwareleverancier werkte hiervoor samen met Mixe Communication Solutions (MCS).

MCS ondersteunde Nazca IT Solutions bij de inrichting van het project. Het leverde de hardware, aangepast aan de specifieke toepassing en netwerk architectuur, waaronder de gateways. Nazca implementeert en monitort het private LoRa-netwerk.

Jan van Rossum, MCS-specialist, ligt toe: 'Met private LoRa wordt het goedkoper en eenvoudiger om op afstand allerlei data te collecteren. Onafhankelijk van de bestaande situatie. Het is specifiek bedoeld voor datapakketjes met een relatief beperkte updatefrequentie.' 

In de Antwerpse haven is een temperatuur-monitoringssysteem ingericht. 'Zo bewaken en loggen we de temperatuur op diverse dieptes van balen cacao en rijst. Hierdoor wordt broei vroegtijdig gesignaleerd', vervolgt hij. In de toekomst wil de haven met het netwerk ook muizen- en rattenvallen monitoren.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-04-20T11:26:00.000Z Suzanne Martens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.