Hard- en softwareketen EuroSys verkocht

Overname handen schudden

Oprichter Mark Lens verkoopt zijn acht EuroSys-winkels aan het management. Tegelijk verandert de hard- en softwareketen van naam. Daarvoor wordt de eigen merknaam Auva van het schap gehaald. Op korte termijn komen er acht medewerkers de onderneming versterken.

De (gedeeltelijke) verkoop is inmiddels bekendgemaakt aan het personeel, leveranciers en klanten van EuroSys. Mark Lens verkoopt in eerste instantie 50 procent van de keten aan Raf Coomans,  zijn compagnon de route, die sinds 1993 als eigenaar en zaakvoerder zijn winkel in Heusden-Zolder uitbouwde onder de paraplu van EuroSys. Het is de bedoeling dat Mark Lens later minderheidsaandeelhouder wordt en andere directieleden de kans krijgen om aandeelhouder te worden.

Auva, de nieuwe naam van de onderneming, blijft lid van de aankooporganisatie Selexion én strategische partner van Telenet. De dienstverlening richting zelfstandige ondernemers wordt ook uitgebreid.

De naam EuroSys blijft overigens bestaan als EuroSys Business Center in Houthalen-Helchteren, het it-dienstencenter voor bedrijven en overheden. Ook daar heeft Mark Lens de operationele verantwoordelijkheid doorgeschoven naar het managementteam en focust hij zich enkel nog op de strategische krijtlijnen. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-08-02T09:01:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.