Tech-industrie schept dit jaar 3000 banen

vacature

De technologische industrie schept dit jaar drieduizend nieuwe banen. Dat is dubbel zoveel als verwacht. Dit maakte Agoria bekend. De technologiefederatie verwacht dat deze groei in 2017 bijft aanhouden.

Na jaren van jobverlies lijkt het herstel zich na de stabilisatie vorig jaar zich nu ook door te zetten. Het beleid om de loonhandicap af te bouwen, werpt duidelijk zijn vruchten af. Dit herstel is echter nog fragiel, zo draait de wereldeconomie op een laag pitje en ook de Europese industrie en bouw groeien aan in een zeer laag tempo. 

'De regeringsmaatregelen om de lonen te matigen werpen vruchten af,' zegt Marc Lambotte, ceo van Agoria. 'Voor het eerst sinds 2008 herstellen onze marktaandelen zich binnen de EU-handel en onze export zit op een recordniveau. Dat wijst erop dat Belgische producten en diensten stilaan concurrentiëler worden.' De technologiebedrijven investeren dan ook weer meer in ons land en ook de jobmotor draait op volle toeren. 'Ondanks het Caterpillardrama, verwachten we tienduizend nieuwe banen tegen 2020.'

Agoria stipt ook nog drie Belgische gevaren aan die een verdere jobaangroei kunnen afremmen: De fiscale loonhandicap mag niet vergroten, de historische loonhandicap mag niet verzwegen worden en ook vakbondsacties mogen niet voor onrust zaaien. 

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2016-10-05T13:34:00.000Z Kevin Stickens


Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.